Freyjabók

Honungsglaserade rotfrukter

Kategori: Medeltid/Vikingatid

 
Dessa rotfrukter fungerar alldeles utmärkt ihop med vildsvinssteken! En oslagbar kombination som gick hem förvånansvärt bra här hemma då rotfrukter annars inte brukar vara en favorit. Tror bestämt min käre sambo tänkte om. 
 
Till ca 4-6 portioner med honungsglaserade rotfrukter behövs:
1 kålrot
2-3 morötter
1 vitkålsklyfta
1 purjolök
Smör
Honung
Salt & peppar
 

Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min och låt rinna av.

Bryn rotfrukterna nätt och jämnt mjuka i smör. Låt löken bryna med mot slutet.

Rör i honung och smaksätt med salt och peppar.

Servera och njut!

 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: