Freyjabók

Kolapannacotta

Kategori: Dessert

Hittade ett recept på en Kolapannacotta på en matblogg som var i en annan tappning än den jag normalt brukar göra med farinsocker, denna innehöll nämligen kondenserad mjölk istället! God var den också, lite annan smak än den andra (som också ska upp här vartefter) men jag gillar den! Pannacotta är för övrigt en utav mina favoritdesserter.

För ca 6 portioner (beroende på storlek):
2 dl kondenserad mjölk (konservburk)
3 dl vispgrädde
2 gelantinblad
1 krm vaniljpulver alt. en urskrapad vaniljstång

Garnering: Färska bär, ex. hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär.
Jag kokade bären med lite florsocker och hade ovanpå strax innan servering. Väljer man det sättet fungerar det utmärkt med frysta bär.

"Gör så här: Lägg gelantinbladen i vatten. Koka upp grädden, kondenserad mjölk. Tillsätt vaniljen. Dra av från plattan och krama ur gelantinbladen, och lägg ner dem i den heta gräddblandningen, och låt smälta. Häll upp i portionsformar, och låt den stelna lite lätt i kylen några timmar."

Kommentarer


Kommentera inlägget här: